1403/02/06

.: م‍ح‍ب‍ان‌ اه‍ل‍ب‍ی‍ت‌(ع‌)

حضور در بارگاه ملکوتی معصومین (ع) و امام زادگان والا مقام سلام الله اجمعین برای هر شیفته خاندان عصمت، پاکی و معصومیت آرزویی است که قلب را روشنی بخشیده ودیدگان را منور و رخشان می نماید.دست هایی که مشتاقانه در کنار ضریح مطهر به آسمان بلند می شود و کلامی که ملتمسانه طلب، طالب را به لوح مطلوب می کشاند، معرفتی است که نصیب نظر یافتگان به عرش. کبریایی گردیده و پروازی است که خاک تا افلاک را در می نوردد و به جانان می رسد. این شوق و رهپویسی وصال یار، جدا شدنیاز جم خاکی و تقرب به ذات باقی را می بایست که اشارت یار را درک کرده و برکات معبود را در غوش گرفته باشد. مجموعه ای که در این مقاله به معرفی  آن خواهیم پرداخت نیز شرحی از اینوصال و بازخوانیارتباطی است که خالق به مخلوق در زیباترین شکل خود ارزانی می دارد.واحد انتشارات آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) در کارنامه آثار خود، جای خالی حدیث شفا یافتگان از بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ (ع) را با این کتاب ارزشمند به گونه ای کامل و مبسوط پر کرده است. کتاب در قطع وزیری چاپ شده و دارای 154 صفحه است. جناب آقای محمد حسین رستگار مؤلف این کتاب، اثر خود را در هفت فصل به نگارش اورده است و با این فصل بندی مناسب خواننده را در مسیری آرام و منطقی به سر منزل مقصود می رساند. در دیباچه کتاب استاد کریم محمود حقیقی به بحث پیرامون رابطه رحمت و نیایش و دعا پرداخته و آورده اند: سپاس پروردگار مهربان را که بعد از هبوط آدم در این برهوت دنیا او را به خود رها ننمود و روزنی از خاک تا افلاک برای او گشود تا در این ویران سرا احساس غربت نکند و روح انسانی به این تنگ جای قانع نشده و از صعود باز نماند. پرواز از این خاکدان یعنی راه ملکوت را یافتن و با آن آشنا شدن و در نیایش را هر صبح و شام بر دل گشودن و از جو پاک و لایزال آن استنشاق کردن که تأکید قرآن است: اولم ینظروا فی مالک السموات و الارض. آیا در ملکوت آسمان ها و زمین نمی نگرید. نگرش به ملکوت یعنی آشنایی با غیب عالم یا با قوای عظیم ماوراء ملک آشنا شدن و ناشدنی ها را شدن یافتن و نا یافت ها را یافت دیدن.  پس مقدمه مؤلف در فصل اول کتاب خوددرمبحثی رسا و مستند، اهمیت توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را با بهره گیری از آیات، روایات ودیگر کتب فقهی بیان نموده و با ذکر این نکته که شفا دهنده ی واقعی خداست می نویسند:
مهمترین هدف زائران از زیارت اماکن متبرکه متوسل شدن به قبور اهل بیت (ع) و اولیاء شفاعت خویش در نزد باری تعالی است. زائرین به واسطه مقام و منزلتی که ائمه معصومین (ع) و امام زادگان (ع) در پیشگاه خداوند دارند به درگاهش تقرب می جویند و بدین وسیله قلوبشان از رحمت او بهره مند و دیدگانش مشهور می گردد. تاریخ چه زیارت فرهنگ و آداب زیارت مطالبی است که در فصل دوم کتاب محبان اهل بیت آمده است. مؤلف آداب و همیت دعا را به عنوان موضوع فصل سوء کتاب برگزیده است و در آن آداب دعا را در سر عنوان های، امید به فضل و کرم پروردگار، مدح و ثنای الهی پیش از دعا درود و سلام بر حضرت محمد (ص) و خاندان رسالت، اعتقاد به اجابت دعا و حسن ظن به باری تعالی، سحر بهترین زمان برای خلوت با خدا، مداومت و پا فشاری در دعا انس با خدا، راضی بودن به قضا و قدر الهی، ادب در محضر رب الارباب، خواندن خدا با دلشکستگی و تضوع، صدقه دادن، دعا برای دیگران در تنهایی دعا نمودن انتخاب وقت صحیح و با فضیلت برای دعا، مکان های استجابت دعا، افراد مستجاب الدعا، به گونه ای مشروح و مستند ذکر می نماید. فصل چهارم کتاب به منظور آشنایی بیشتر خوانندگان به شرح احوال و شخصیت حضرت احمدبن موسی (ع) تا زمان حضور ایشان در فارس و نحوه شهادت و آشکار شدن مزار شریف ایشان اختصاص یافته است. شرح حوال و شخصیت حضرت سید امیر محمدبن موسی (ع) و نیز خلاصه ای از زندگی با برکت دومین شهید محراب حضرت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب فصول پنجم و ششم کتاب را در بر می گیرد و در فصل هفتم با مقدمه ای تحت عنون محبان اهل بیت (ع) الطاف و مرحمت های حضرت شاهچراغ (ع) و برکات این شهید بزرگوار را که چون خورشیدی فروزان روشنگر دل های عاشقان و کرامات روشن تر از آفتابش گرما بخش جسم و جان نیازمندان است می گشاید و به حدیث شفای متوسلینی که دست تولی به دامان ذربه پاک آل طه آویخته اند، می پردازد و در بیان نحوه وقوع این رویدادهای معنوی و الهی به مرور خاطرات، شفا یافتگان در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با زبان خاص هر شفا یافته صفحات نود و دو تا آخر کتاب را اختصاص داده است.
مؤلف محترم با بهره گیری از چگونگی این رخداد شگفت و به کار گیری عناوینی همچون حدیث شفای یک رزمنده، حالت روحانی، رویای شگفت انگیز، عنایت به خانواده شهدا، اولین دیدار، با هزاران امید، شیفتگان ولایت، اشق شوق، اشعه های نور، عشق به اهل بیت، ترا شفا دادیم، مرا به شاهچراغ ببرد، بگویید یا علی، انگشتری طلا، نوید بشارت، ضریح مطهر، لحظه شیرین دیدار، در انتظار فجر، هاله از نور، دستان مارک، مژده شفا، پرواز در ملکوت، پارچه های سبز متبرک، میلاد نور، مشتاقان را در جریان این ارتباط معنوی قرار می دهد.  کتبا محبان اهل بیت (شفا یافتگان) در تیراژ پنج هزار نسخه و در سال 1378 به بازار کتاب درآمده است.

 


 

روزنامه خبر جنوب شماره 7128

چهارشنبه 26 بهمن 1384

هست رازی ازلی دل شیراز بهان 

خرم آن روز که من بر سر این راز رسم 

شیراز- شهر نور 

شهر ذوق انگیز شیراز، شهر رازها و نیازها، شهر عشق و شوریدگی، شهر عرفان و فلسفه، زادگاه شیفتگان راه راستی و حقیقت که در دل خود بزرگان دانش و اندیشه و ستارگان ادب پروده است. 

شهری که از این سر آثار شکر همد ایران باستان را در خود جای داده و از دیگر سو نمایشگر جلوه های خیره کننده و پر رمز و راز نور و ایمان است و بارگاه ملکوتی پیشوایان معنوی و دینی در گوشه و کنار آن تبلور دارد. شهری که تگاهبان فرهنگ، هنر و تمدن درخشان ایران است و بار پایتخت فرهنگی کشور را به دوش می کشد. در چشم انداز باور مؤلف محرم کتاب (حکایت مهر) محمد حسین رستگار، شیراز با عنوان شهر نور جلوه گری دارد. نور پدیده ای است که هم گرمی می بخشد و هم روشنی. هر چا که نور چهره نماید تاریکی رنگ می بازد، نادانی را می زداید و شراره های سوزان ایمان، عرفان، دانش و حکمت را جانشین آن می کند. هر جا نور بود شناخت هم هست و هر کجا شناخت رخ گشود، باید در انتظار زایش میوه های اندیشه و ذوق بود که از زبان حکیمی صاحب نظر، یا عارفی دریا دل و با شاعری ذوق آفرین در گوش هوش طنین انداز می شود. انسانی که با پدیده ی شناخت و نور سر و کار داشت، انسانی اندیشه گر است خواه انسانی (دکارتی) باشد  که بخواهد از رهگذر شک به یقین رسد یا انسانی (مارکسی) و ماده گرا و یا انسانی آزاد از کشش های درون و برون یا انسانی با جهان بینی فلسفی و الهی. تفاوتی که در این گونه شناخت ها به چشم می آید این است که انسان مادی گرا، واقعیت را در ماده و آن چه محسوس است، می بیند ولی انسان الهی گرا به واقعیت های غیر مادی و مجرد از زمان و مکان و به صورت جاودانه باور دارد. در هر حال شیراز شهر نور است، شهر تبلور عشق ها، زایش محبت ها، شکوفایی ذوق ها، جوشش دانش ها و عرفان ها، شهر ایمان و معرفت. محمد حسین رستگار مؤلف گرامی کتاب گذشته از آن که شیراز و فارس را خاستگاه بزرگان حکمت و معرفت و شاعران خوش مشرب و مرکز شکوفایی تمدن و فرهنگ اصیل ایرانی بر می شمرد این دیار را شهر آزادگان نیز می نامد و از قول کتاب فارس نامه ی ابن بلخی می نویسد: هماره مردم پارس را احرار الفارس نوشتندی. یعنی آزادگان پارس و پیامبر گرامی (ص) فرمود: اگر دانش از ثریا آویخته بودی مردانی از پارس می یافتندی و مردم آن جا متقی و جوانمرد باشند... 

آن چه در کتاب می یابیم 

نویسنده ی کتاب زیر عنوان سخن اهل دل بر این باور است که شهر پر افتخار شیراز کانون انوار الهی حضرت احمدبن موسی (ع) شاهچراغ، دیار بزرگانی چون ملاصدرا، شیخ عبدالله خفیف، شیخ ابو محمد روزبهان، شاه داعی الله، سعدی، حافظ، اهلی، عرفی، فرصت، وصال، قاآنی و شوریده است و ذوق و استعداد ذاتی فارسیان و شیرازیان واردات قلبی آنان به خاندان عصمت و طهارت احساسات پاکشان را بر آن داشته تا در وصف مولای خویش شاهچراغ (ع) به مدیحه سرایی پردازند و از این رهگذر رایحه ای از راز ازلی شهر راز و نیاز، وجودشان را معر سازد. بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ (ع) زیارتگاه شیعیان و جایگاه توسل و تمسک دلباختگان الهی است و برکات این پیشوای بزرگوار چون خورشیدی فروزان، روشنگر دل های عاشقان و کرامت های روشن تر از آفتابش، گرما بخش تن و جان نیازمندان است. حضرت احمدبن موسی (ع) به کرم و بزرگی و شجاعت شهرت داشت، شب ها تا بامدادان به بندگی پروردگار سرگرم بود و در دوران زندگی هزار بنده را آزاد کرد. 

سروده های سردر ورودی شمال باختری صحن مطهر شاهچراغ (ع)

این در مشرف به فلکه ی احمدی است و بالای سردر نوشته شده است: 

انما یریذالله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهر کم تطهیراً 

این بارگاه شاهچراغ است کش مدام 

بر بوستان خلد بود فخر از صفا 

در دو سوی محیط داخلی سر در، سروده های زیر با کاشی کاری نقش بسته است 

در سمت جنوبی، شعری از دکتر نورانی وصال شیرازی 

زائران در این مقام، انوار یزدان دیده اند 

عارفان، این آستان را کعبه ی جان دیده اند 

چشمه ی تابان و خورشید جهان افروز را 

خاک بوس این به کیوان رفته ایوان دیده اند 

آستان زاده ی موسی بن جعفر را مدام 

خود مصاف سالکان راه ایمان دیده اند... 

در سمت شمال شعری از احمد وقار شیرازی جلوه گری دارد: 

کوه طور اول ز فیض شیر حق پر نور بود 

ز آن کلیم الله راجای تجلی طور بود...

همچنین سروده هایی که بر سر در ورودی صحن مطهر در طلابی ایوان مطهر، ضریح سابق، رواق های ورودی، رقم زده شده است. این هم سروده های زیبای غوغایمن اثر طبع زنده یاد فصیح المکل شوریده ی شیرازی درباره ی جایگاه والای شاه چراغ (ع)

باز بر آمد زد دل آوای من 

پر شده آفاق ز غوغای من 

ناز بس است ای بت زیبای من 

خیز و بیا، هان به تماشای من 

وای من، ارنشنوی، ای وای من 

جان مرا جلوه ی طاووسی است 

روح مرا فردی قدوسی است 

ز آن که مرا عزم زمین بوسی است 

بر در آن کاحمدبن موسی است 

شاهچراغ آن شه والای من 

سروده ای از زنده یاد سید علی مزارعی شیرازی در این زمینه می بینیم: 

این بارگاه قدس را با چشم دل گر بنگری 

از بارگاه قدسیان صد ره فراتر بنگری 

هفت آسمانش زیر پا، در هر کران نور صفا 

بیگانگان را آشنا، هر بوم و هر بر بنگری 

بر گنبدی از چرخ بر، از اختران تابنده تر 

روشن چراغ احمد موسی بن جعفر (ع) بنگری 

ز آیات حق با دست غیب سید محمد مهدی است 

آن کو و را در علم و دین نجل پیمبر بنگری 

این هم سروده ای از شاعر فرهیخته کریم محمود حقیقی 

رهروانی که به غایات خدا را طلبند 

اندر این در همه حاجات و تمنا طلبند 

آن چه دیروز ز موسی (ع) طلبیدند به بحر 

همه امروز، از این احمد موسی (ع) طلبند 

حکایت عشق از زبان دکتر منصور رستگار 

قسم به عزت بی منتهای شاهچراغ (ع)

که نیست دردل من جز ولای شاهچراغ (ع)

گره ز کار فرو بسته ات گشاده شود 

اگر مدد طلبی از خدای شاهچراغ (ع)

عطش سرخ سروده ی پروانه ی نجاتی: 

در آستان تو یک قطره ببن دریایم 

به کبریایی تو من، غرق در تماشایم 

سلام حضرت مشکل گشای آینه پوش 

مرا به وسعت یادت بخوان که تنهایم 

اشعار روی در طلا، ضریح طلا، حرم مطهر، در طلای ایران مطهر، اثر میرزا بابا (راز) کمال، عنایت الشریعه اامی، علی کوهی سعدی، احمد ده بزرگی، پروانه نجاتی، شکرالله راز خاک، نعمت الله صادقی، احمد علی ازهار، احمد حشمت زاده، سید ابو الحسن عمرانی، نیز هر یک جالب و شندینی است. 

بقا, متبرکه در شیراز 

محمد حسین رستگار در زمینه ی شهر اولیا که آرامگاه بزرگان دین و دانش است چنین می نگارد: یکی از ویژگی های مهم شیراز وجود بقاع متبرکه است حرم های مطهر فرزندان گرامی حضرت موسی بن جعفر (ع) و دیگر امام زادگان همچون ستارگانی درخشان فضای ملکوتی شهر را منور کرده است. آستان مبارک این جایگاه های مقدس روشنی بخش دل های مؤمنان و تسلی دهنده ی درون های نیازمندان است. شاعران و ادیبان نیک سرشت، و حضور آرامگاه فرزندان بزرگوار حضرت موسی بن جعفر (ع) در شیراز از موهبت های حضرت ایزد منان برای این شهر است و به شکرانه این برکت بزرگ به تسبیح و تمجید پرداخته اند. در حضور این انسان های والا و هنرمند صاحب فضل و فرهنگ، سر تعظیم فرود می آوریم و سراپا اشتیاق همراه با ترنم و زمزمه ی عاشقانه و شاعرانه ی آنان در برابر این همه نور و عظمت الهی به فروتنی می نشینیم، شاید از برکت احوال عارفانه این شاعر عاشق، نسیمی از کوی دوست بر ارواح سراپا نیازمان بوزد و ما را به کوی جانان رهنمود دهد. 

معرفی آستان های مبارک شیراز 

نویسنده ی گرامی کتاب محمد حسین رستگار علاوه بر شرح آستان مبارک حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) و شعرهایی که درباره ی این حضرت سروده شده است به تشریح دیگر آستان های مبارک امام زادگان والا مقام چون: سید امیر محمدبن موسی (ع)، سید علاء الدین حسین (ع)، علی بن حمزه (ع)، شاهزاده ابراهیم (ع)، سید تاج الدین غریب، امام زاده زنجیری، امام زاده شاهزاده محمد (ع)، آیت ا... شهید سید عبدالحسین دسغیب وامام زاده بی بی دختران (س) پرداخته است.نویسنده ی کتاب با تلاشی که در این زمینه ابراز داشته است دل های مشتاق زائران امام زادگان را از نور امید و شعشعه ی پیشوایان، اسلام لبالب ساخته است و رهنمود می دهد که این بارگاه های فضیلت و معرفت پناهگاهی است برای خسته دلان و نومیدان و دردمندان که در کنار ضریح مقدسشان به راز و نیاز عاشقانه پردازند و آرامش روان یابند. 

فیضی که با حضوردر بارگاه های ملکوتی این پیشوایان بزرگ نصیب زائران دلشده می گردد با برکت و نور و گرمی و صفا همراه است و زائران اساس می کنند در دورونشان پالایشی به وجود آمده است وآنان را به سیر معنوی گرایش می دهد. باید اشنای راز بود و ولوله بر پا ساخت و زمزمه های عاشقانه سر داد و در برابر ضریح های مقدسشان به گشودن رازهای درون پرداخت چرا که 

تا نگردی آشنا زین پرده رازی نشنوی 

گوش نا محرم نباشد جای پیغام سروش 

چه خوش می گوید شاعر وارسته عبدالعلی فصحتی که باید در برابر بارگاه نور این پیشوایان خاک روب حریمشان شد و بازگو کردن خواسته ها دل ویرانه و غمین را شاد و آباد گرداند 

آن جا که می سراید: 

بر در شاهچراغم وارث سبک و سیاقم 

مجری و طراح این سر در و آن عالی رواقم 

خاک رویم در حریمش، چشم آن دارم که سازد 

خانه ید ل را عمارت تا به سر آید فراقم 

نویسنده با انشتار کتاب حکایت مهر، هم شیراز را به مخاطبان می شناساند و هم بزرگان و امام زادگان آرام گرفته در گوشه و کنار شهر را و هم آداب و رسوم مردم شیراز در زیارت امام زادگان. آن چه در این زمینه در کتاب آمده است خواندنی و رهنمود دهنده است از جمله محبت شیرازی ها به امام زادگان موجب شده است تا هر هفته شب های مخصوصی به زیارت این آرامگاه های نور بشتابند و برای عرض ادب و مراتب اشتیاق در این حرم ها حضور یابند. شب های جمعه زیارت مرقد مطهر حضرت شاهچراغ (ع)

شب های دو شنبه زیارت حرم مطهر سید علاء الدین حسین (ع)

نویسنده همچنین از قول ابن بطوطه سیاحتگر مراکشی می نویسد: از جمهل مشاهدات من در شیراز، زیارت تربت میر احمد ففرزند موسی (ع) بود که این تربت شریف نزدمردم محترم و گرامی است و ان را جایگاه استجابت دعا و توسل به سوی پروردگار می دانند و به فضیلت آن مرقد مطهر تبرک می جویند. امروز هم مانند گذشته به هنگام تحویل سال و خواندن دعای (یا مقلب القلوب والابصار) مردم شیراز در فضای روحانی حضرت شاهچراغ (ع) گرد می آیند و به نیایش می پردازند و از سوی خادمان شاهچراغ به روی انان گلاب پاشیده می شود. 

دیگر جایگاه های مذهبی و زیارتی شیراز 

به جز بارگاه های ملکوتی امام زادگان شیراز که شرح آن به نگارش درآمده است نویسنده به دیگر جایگاه هایمقدس شیراز نیز اشاره کرده است از جمله: آبش خاتون، امام زاده شاهزاده حسین، امام زاده سید ابوالرفا، امام زاده سید ذوالفقار، بی بی زینبیه، بقعه ی بی بی نور، سید حسن کیا، شاهزاده ی محمد، شاهزاده منصور، قدمگاه، حضرت عباس، قدمگاه دست خضر. با آرزوی توفیقات الهی برای نویسنده ی پژوهنده ی کتاب محمد حسین رستگار که جاذبه های مادی و معنوی شهر شیراز را به مخاطبان شناسانده و آگاهی تازه در زمینه بارگاه های نور امام زادگان شیراز در اختیار مخاطبان قرار داده است و سروده های دلنشین که بر در و پیکر و آستانه ها و ایوان ها و رواق های این جایگاه های مقدس نگارش یافته است در اثر ما تای خود یک کرده است. همچنین موفقیت برای انتشارات ادیب مصطفوی شیراز.

 

حکایت مهر 

(در ستایش حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) ودیگر امام زادگان شیراز) 

از عمده مباحثی که به طور مستمر در نشست های فرهنگی رسانهای، کنفرانس ها و سخنرانی های دانشگاهی و همچنین اظهار نظرهای دانش پژوهان بدان پرداخته و تأکید می گردد، فقدان پژوهش های علمی و فرهنگی و عدم دسترسی به این گونه تألیفات است و این که منابع و آثاری که بتواند محققان و دانش دوستان را در موضوعات گوناگون به ویژه حوزه های فرهنگی و هنری سیراب نماید. کم شمار و اندک هستند. شاید این امر نیز با توجه به زیر ساخت های برنامه های فرهنگی بدیهی باشد، زیرا ورود به این حوزه و عرضه آثار پژوهشی و تحقیقاتی، عشقی وافر، اراه ای بی خلل با دستمایه ای قابل اعتنا و خالی از اشکال است. در این فرصت نقدی نیز بر دستگاه های متولی امور پژوهشی آورده و اشاره کنیم که چنان چه این سازمان های مسئول می توانستند با حمایت مادی و معنوی خود راه بسیار دشوار عرضه آثار پژوهشی و تحقیقاتی، عشقی وافر، اراده ای بی خلل با دستمایه ای قابل اعتنا و خالی از اشکال است. در این فرصت نقدی نیز بر دستگاه های متولی امور پژوهشی آورده و اشاره کنیم که چنان چه این سازمان های مسئول می توانستند با حمایت مادی و معنوی خود راه بسیار دشوار عرضه آثار پژوهشی را به نحوی از انحاء به بستری مناسب هدایت کنند، صاحبان اندیشه و علاقمندان به این وادی با آسودگی و فراغ لازم به خلق و تولید پژوهش های بینادین و موردنیاز جامعه می پرداختند. 

با گذر از مقدمه ای که آمد، کتاب حکایت مهر نیز برگ تازه ای به دفتر پژوهش های فرهنگی و هنری این مرز و بوم افزوده و اثری در خور را به علم پژوهان و فرهنگوران ارائه نموده است. 

مؤلف که در کارنامه مکتوب خود تألیف و تدوین کتاب های ارزشمندی به ویژه در حوزه عرفان و نیز شناساندن اماکن مذهبی و زیارتی فارس را دارد، با بهره گیری از پس زمینه ذهنی علاقمندی شاعران و ادیبان به خلق آثاری درستایش و منقبت اهل بیت (ع) بر آن شده است تا در تحقیقی جامع آثار منوم شاعران و سخن پردازان شیفته خاندان عصمت و طهارت را که وشحات آن ها به صورت کتیبه، کاشی کاری، آینه کاری، معرق، نقره کاری و ... در حرمین امام زادگان (ع) شیراز وارد گردیده جمع آوری و ضمن مطابقت با متون موجود و تصحیح آنان، در فصل هایی تدوین و بخش هایی از کتاب را به هر یک از امام زادگان شیراز اختصاص داده است. 

مؤلف سرآغاز کتاب را با مطلبی با عنوان شیراز شهر نور با استناد به کتب مؤخر می آورد: «ارباب سیر و تواریخ ابن بلده طیبه را به واسطه کثرت مراقد امام زادگان و مدفن اولیاء و بزرگان و جمعیت ارباب حال و کمال از فضلا و درویشان برج اولیاء خوانده اند». آن گاه به آداب و رسوم اهالی شیراز در زیارت امام زادگان می پردازد و در صفحات بعد نام و موقعیت مکانی هفتاد و هفت امکنه مذهبی و زیارتی شیراز را ذکر می کند. سپس در سرفصلی یا عنوان سخن اهل دل، به طرح موضوع اصلی کتاب که همانا اشعار و سروده هایی که در بقاع متبرک بر جای جای آن نشسته است می پرزدازد و اشاره می نماید که در این کتاب تلاش شده است تا تمامی سروده های منقوش بر فضاهای مختلف اماکن شریفه ارائه گردد. 

در تقسیم بندی مؤلف ابتدا اشعار و سروده های موجود در حرم شاهچراغ (ع) و سپس اثار منظوم در حرم های مطهر سید میر محمد (ع)، سید تاج الدین غریب (ع)، امام زاده شاهزاده محمد، امام زاده بی بی دختران و آرامگاه شهید محراب آیت الله دستغیب، با دقت و ذکر محل نصب شعر آورده است. به عنوان نمونه در آستان مبارک حضرت احمدبن موسی (ع) اشعار سردرورودی صحن مطهر (بالای سردر، سمت جنوب، سمت شمال) اشعار سردر ورودی غربی، اشعار در طلا ایوان، اشعار در قدیم، اشعار درب های نقره رواق جنوبی و رواق شمالی، اشعار روی ضریح جدید و قدیم، اشعار دیوارهای شمالی و جنوبی، اشعار کتیبه هایداخلی، اشعار رواق ها را به طور کامل همراه با نام سراینده خوشنویس و هنرمندی که اثر را اجرا و نصب نموده است، ذکر می نماید. این جمع آوری در یکا یک بقاعی که نام آن ها ذکر شد به همین شیوه انجام شده است. از دیگر ویژگی های این کتاب جمع آوری اشعار و سروده های شاعرانی است که در مدح و ستایش این بزرگواران در طی ادوار مختلف طبع آزمایی کرده اند. مؤلف با وسوس کامل این سروده ها را از کتب و دیوان شعرا انتخاب و پس از سروده های نصب شده در حرمین آورده است. از جمله این شاعران میرزا بابا راز شیخ مفید، شوریده شیرازی، شاهداعی الله، محمد جواد آیت اللهی، رئیس الاطباء، شیخ محمد باقر اثنی عشری، شیخ مهدی کازرونی، سید علی مزارعی، کریم محمود حقیقی، منصور رستگار فسایی، عنایت الشریعه امامی، احمد حشمت زاده، سید محمد علی منعمی، احد ده بزرگی، پروانه نجاتی، نعمت الله صادقی، احمد علی ازهار و ... می باشند. 

سر فصل های این کتاب را استاد مجید چیز فهم با خط خوش نستعلیق نگاشته است. کتاب همچنین دارای هشت صفحه رنگی است که از طریق آن عکس هایی از قسمت های مختلف حرم شاه چراغ (ع)، که سروده ها بر آن نقش دارد، به معرض دید آمده است. به مؤلف این کتاب برای کار ارزشمندی که عرضه کرده است خسته نباشید گفته و به دوستداران کتاب های تحقیقی مطالعه این اثر را توصیه می کنیم.

 


 

روزنامه نیم نگاه

4 مهر 1392

 

معرفی مجموعه آثار پژوهشی سومین حرم اهل بیت(ع)؛
کتاب محبان اهل بیت یا شرح کرامات حضرت شاهچراغ و شفایافتگان آن حضرت 
امت اسلامی و به ویژه شیعیان عقیده ای وافر به شفا و دعا از جانب پروردگار دارند و پیروان اهل بیت(ع) به واسطه ارتباط ائمه معصومین(ع) با حضرت حق جل و علا آنان را برای تسریع در شفاعت و اجابت دعایشان واسطه قرار داده و با توسل به چهارده معصوم، بخشش گناهان و رهایی از گرفتاری ها را از خدا طلب می نمایند. در همین راستا استاد محمدحسین رستگار محقق فرزانه و فارس پژوه گرانمایه ضمن پژوهش پیرامون آثار و برکات دعا و ثمرات توجه به ائمه هدی علیهم السلام در اقدامی ارزنده به تألیف و تدوین و انتشار کتاب محبان اهل بیت(ع) نموده و ضمن آن شرحی بر کرامات حضرت سیدالسادات الأعاظم سید میر احمد بن موسی الکاظم(ع) ملقب به امین ولایت و شاهچراغ(ع) نموده و نمونه هایی از آثار توسل به حضرتش یعنی شرحی بر گفتار شفایافتگان از آن بقعه متبرکه و حرم منور آورده است. این کتاب که به چاپ دوم و در آستانه چاپ سوم رسیده توسط انتشارات آستان قدس احمدی(ع) در تیراژ افزون بر شش هزار نسخه (چاپ دوم سال 1385) بین زائران و علاقه مندان آن حضرت توزیع شده است. مؤلف محترم از آنجا که خود اهل شیراز بوده و از طبع لطیف شعری نیز برخوردار است در این کتاب هم نظیر سایر آثار اشعاری زیبا و شیوا از شاعران شیرازی را آورده و از تصاویر زیبا و دیدنی نیز بهره مند شده است. کتاب محبان اهل بیت(ع) یا شرحی بر کرامات حضرت شاهچراغ در قطع وزیری و در یکصد و پنجاه و چهار صفحه ضمن برخورداری از دو صفحه فهرست منابع و سه صفحه فهرست مطالب و چهار صفحه دیباچه به قلم روان و طبع لطیف عارف و زاهد نامی حضرت استاد حاج کریم آقای محمود حقیقی دامت برکاته شاگرد صدیق بزرگ عارف الهی جناب حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی اعلی ا... المقامه و مرید عارفانی کبیر همچون شیخ انصاری همدانی و سید عبدالحسین دستغیب شیرازی رضوان ا... علیهم و در هفت فصل به نگارش درآمده است. اهمیت توسل به اهل بیت(ع)، تاریخچه زیارت و آداب زیارت، اهمیت و آداب دعا، شرح جمال حضرت شاهچراغ و برادر بزرگوار آن حضرت سید میر محمد(ع)، معرفی خلاصه ای در زندگینامه معلم اخلاق و مهذب نفوس شهید آیت ا... دستغیب(رض) و حکایاتی از افراد شفا یافته از جمله عناوین فصول و فهرست های کتاب تألیفی جناب محمدحسین رستگار شیرازی است. ویژگی آثار و تألیفات این نویسنده معاصر شیراز پرهیز از درج مطالب همراه با حواشی است. وی با هر نوع دیدگاه و تفکر محترمی که خاص او و افرادی چون اوست در تهیه و تألیف و تدوین آثارش از غلو و اغراق یا پرداختن بی حساب و کتاب و خارج از عرف و منطق به دور است. سعی وی آگاهی رسانی به زائران و اطلاع رسانی به مسافران و دوستداران شناخت ذریه های حضرت رسول صلوات ا... علیه است. آیات قرآن کریم و احادیث معصومین علیهم السلام دستمایه اغلب تألیفات وی و استفاده از منابع معتبر، اسناد و مدارک مرتبط با موضوع کتاب از خصیصه های تألیفی آن جناب است. در کتاب شفایافتگان جناب رستگار اسامی این عزیزان که شفایافتگان حضرت شاهچراغ(ع) می باشند، آمده است: برادر پاسدار رضا بهبهانی و خواهر طاهره نجیبی، بانو معصومه نوروزی از بابل، منصور قاضی زاده، بانو تقی زاده، خواهر پوران قاسمی نژاد، محمدعلی قاسمی، جابر خالدی، آمنه جمشیدوند، سید مجید قلندری تاج، خدیجه فهندژ، مرجان اسدپور، محمد نیمزاری، عقیل ضعیف پور، پوران رودبارانی، زهرا نوردی، زرانگیز فریدونی، ثریا کارآمد، علی خطبائی، سیمین تاج جمالی، خیری آموزگار، احمد خسروی، قاسم ذوالفقاری، کلثوم هوشیار، فرخ صابر، فاطمه یاراحمدی و ... روزنامه نیم نگاه توفقیات روزافزون جناب محمدحسین رستگار را در نشر و اشاعه فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت از درگاه احدیت آرزومند است.

 

پایین گذاری جلد کتاب با کیفیت بالا


Comments and Suggestions:

Subject :
Name :
Tel:
Email :
Comments :
Captcha:

Please be patient registration form and displays a confirmation statement.

وب سایت استاد محمد حسین رستگار وب سایت استاد محمد حسین رستگار

وب سایت استاد محمد حسین رستگار

[Read more...]
 وب سایت استاد محمد حسین رستگار
 

All Rights Reserved This website is owned by Mohammad Hossein Rastegar.

©2014 HRastegar.ir 

 
.: Powered By www.KSPgroup.ir :.